“Leven vanuit innerlijke kracht met plezier!”

Inspiratie

LIEFDE KOMT IN VERSCHILLENDE VORMEN

We worden geboren en zijn onbewust-bekwaam als Denker, Voeler of Doener. In welke volgorde eerst, is voor iedereen verschillend. Het gaat erom dat we bewust zijn van deze drie systemen waarmee we normaliter onbewust communiceren.

Een voorbeeld: mijn moeder vroeg vaak aan mij; “Wat wil je eten vanavond?”. En dan zei ik natuurlijk mijn lievelingsgerecht. Dat ging ze dan klaarmaken. Ik was, als kind, me er totaal niet van bewust dat dat haar manier van communiceren was om haar liefde aan mij te betuigen. Ze was namelijk onbewust-bekwaam als Doener.

Van nature ben ik onbewust-bekwaam als Denker. De Denker, in mij, moest horen: “Ik hou van jou”. Ik dwaalde af van mijn pad, zonder de liefdesbetuiging van mijn moeder begrepen te hebben. Hoe mooi zou het zijn als we elkaars onbewust-bekwame systemen kennen, zodat liefde écht begrepen wordt en een diepere verbintenis tot stand kan komen.

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden. Als u in het NU bewust-bekwaam bent, dan heeft u de mogelijkheid om te spelen met deze systemen als Denker, Doener en Voeler. Dan kunt u bijvoorbeeld een onzichtbare pet opzetten en tegen uzelf zeggen: “Ik ben nu een Voeler of Denker”.

De reden waarom ik dit vertel, is om te voorkomen dat door miscommunicatie mensen onnodig afdwalen van hun pad met soms nare gevolgen. Tevens gaat het mij om échte verbinding met mijzelf en dierbaren te hebben.

Waar ben u onbewust-bekwaam in: Denker, Voeler of Doener?